ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ

Time Icon 20'
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
400 γρ. καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατίζουμε και τα βουτάμε στο αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Μπορούμε να γυρίζουμε το κάθε ψάρι από την άλλη μεριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα, μέχρι να τελειώσουν. Σερβίρουμε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και πατάτες τηγανητές.