Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Χρόνος

15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες σαρδέλες φιλέτο TRATA ON ICE (400 γρ.)
  • 150 γρ. ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. φρέσκια σαλάτα, καθαρή και στεγνή
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. λευκός ταραμάς

Μέθοδος

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε φωτιά μέτριας έντασης για 7 περίπου λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα. Θα πρέπει να έχουν μείνει με λίγα από τα υγρά τους. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα για το σερβίρισμα. Κόβουμε τη σαλάτα ψιλή. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα. Συμπληρώνουμε με λίγη ταραμοσαλάτα και τα φιλέτα σαρδέλας.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή