Τραγανό Σάντουιτς με τονοσαλάτα και αβοκάντο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βάζουμε τις πίτες στην τοστιέρα και ψήνουμε καλά να γίνουν τραγανές. Ετοιμάζουμε την τονοσαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λαδάκι του τόνου και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα τέσσερα κομμάτια πίτας σε μια σειρά, τις υπόλοιπες τέσσερις σε μια δεύτερη σειρά ακριβώς από…

Read More

Ζυμαρικά με πράσο και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200*C. Βάζουμε τα πράσα σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά δύο…

Read More

Σαλάτα με ψητό μπρόκολο, ρόκα και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας τη μουστάρδα, τα φιλέτα αντζούγιας, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) όλα μαζί με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκέτα. Τα…

Read More

Σάντουιτς με τονοσαλάτα με cranberries και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τα cranberries, το καλαμπόκι, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Φρυγανίζουμε το ψωμί, μοιράζουμε την τονοσαλάτα και σερβίρουμε.

Read More

Mac & cheese με σπανάκι και τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο κατσαρόλες, μια για τα ζυμαρικά,  μια για την κρέμα τόνου και ένα ταψί για να ετοιμάσουμε το Mac & cheese με σπανάκι και τόνο. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας….

Read More

Thai σαλάτα με noodles ρυζιού και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι στη σάλτσα. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το αγγουράκι, το καρότο, το λάχανο, το μπούκοβο, το σουσάμι, τα μυρωδικά σε ένα μπολ,…

Read More

Σάντουιτς με ντομάτα, σπανάκι και τόνο καπνιστό

Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και απλώνουμε στη μία πλευρά του ψωμιού. Βάζουμε την ντομάτα, τον τόνο καπνιστό TRATA TunaPocket, το σπανάκι, κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Read More

Πολύχρωμο Salad Bowl με τόνο καπνιστό

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το ραπανάκι, τα ντοματίνια, το αβοκάντο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και τη σάλτσα σόγιας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε με τον τόνο καπνιστό TRATA TunaPocket στην κορυφή.

Read More

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και τόνο καπνιστό

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα μπολ βάζουμε το λαδάκι του τόνου, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε…

Read More

Ταλιατέλες, ψητά ντοματίνια, κάπαρη και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το λάδι του τόνου, το σκόρδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι για περίπου 15′ λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.Τα ντοματίνια…

Read More

Τάρτα με ντομάτες και τόνο καπνιστό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Aφήνουμε τη σφολιάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την κόβουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια. Ψήνουμε τη σφολιάτα για 10 περίπου λεπτά. Tη βγάζουμε και με ένα κουτάλι την πατάμε στο κέντρο, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το αβγό,…

Read More

Πιλάφι στο φούρνο με καλαμπόκι και τόνο καπνιστό πικάντικο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αφήνουμε για είκοσι περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό λαχανικών, το φύλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάλι στο φούρνο για είκοσι τουλάχιστον λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι…

Read More