Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες λεμονάτες

Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Βάζουμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλέθουμε καλά. Ανακατεύουμε με τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καυτό νερό και ψήνουμε για μία ώρα. Θα προσθέσουμε τα μπιφτέκια αργότερα (βλ. βήμα 3) Ετοιμάζουμε τον κιμά τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα…

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι,…

Read More

Φακές με κάρι και τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τζίντζερ, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα κάρι και αφήνουμε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, φακές και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Το βάζουμε…

Read More

Κρητική σαλάτα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του για να ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, το ξύδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια. Σπάμε τα παξιμάδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βρέχουμε με λίγη από τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τα υγρά τους. Κόβουμε και…

Read More

Κριθαράκι στον φούρνο με τόνο καπνιστό πικάντικο και σάλτσα ψητών λαχανικών

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) σε ένα ταψάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 250°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν…

Read More

Crunchy Tuna Wrap

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα  τορτίγια chips και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη μεγάλη τορτίγια, βάζουμε το 1/4 τις γέμισης που ετοιμάσαμε, λίγη μοτσαρέλα τριμμένη, την μικρή τορτίγια και κλείνουμε διπλώνοντας ότι περισσεύει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν. Ψήνουμε για 5 λεπτά σε τηγάνι (χωρίς…

Read More

Παστίτσιο με τόνο καπνιστό πικάντικο και κρέμα λιαστής ντομάτας

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζουμε την κρέμα λιαστής ντομάτας. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), το αλεύρι, την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά…

Read More

Λεμονάτες πατάτες με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το λάδι (που κρατήσαμε), τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ανακατεύουμε. Προθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό λαχανικών, λίγο δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν….

Read More

Ρολά από κολοκύθι με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Με το peeler κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες. Θα χρειαστούμε τρεις τέτοιες λωρίδες για κάθε ρολό (δηλαδή 36 λωρίδες για τις τέσσερις μερίδες). Τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια που θα περισσέψουν τα περνάμε από το μούλτι και τα…

Read More

Κριθαράκι με ψητές μελιτζάνες και τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ ταψί για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε στο σκεύος μαζί με το λάδι του. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε…

Read More

Μακαρονάδα με ανοιξιάτικα λαχανικά και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι για το μαγείρεμα. Θα χρησιμοποιήσουμε μία βαθιά κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), τα ζυμαρικά, τα κολοκυθάκια, τον αρακά, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό λαχανικών, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να…

Read More

Φασόλια φούρνου με πικάντικο τόνο

Θα ξεκινήσουμε το μαγείρεμα στην εστία της κουζίνας και θα συνεχίσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ,το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), σκεπάζουμε με το…

Read More