Λεμονάτες πατάτες με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το λάδι (που κρατήσαμε), τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ανακατεύουμε. Προθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό λαχανικών, λίγο δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν….

Read More

Ρολά από κολοκύθι με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Με το peeler κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες. Θα χρειαστούμε τρεις τέτοιες λωρίδες για κάθε ρολό (δηλαδή 36 λωρίδες για τις τέσσερις μερίδες). Τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια που θα περισσέψουν τα περνάμε από το μούλτι και τα…

Read More

Κριθαράκι με ψητές μελιτζάνες και τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ ταψί για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε στο σκεύος μαζί με το λάδι του. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε…

Read More

Μακαρονάδα με ανοιξιάτικα λαχανικά και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι για το μαγείρεμα. Θα χρησιμοποιήσουμε μία βαθιά κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), τα ζυμαρικά, τα κολοκυθάκια, τον αρακά, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό λαχανικών, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να…

Read More

Φασόλια φούρνου με πικάντικο τόνο

Θα ξεκινήσουμε το μαγείρεμα στην εστία της κουζίνας και θα συνεχίσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ,το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), σκεπάζουμε με το…

Read More

Ζυμαρικά στον φούρνο με τυρί κρέμα, ντοματίνια, τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα άνετο ταψί για το μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το σκόρδο, τον τόνο και ψήνουμε για 20 περίπου ή μέχρι τα ντοματίνια να ψηθούν καλά. Όταν περάσει ο χρόνος χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να διαλύσουμε τα ντοματίνια και τον τόνο δημιουργώντας μία σάλτσα. Προσθέτουμε το cream…

Read More

Hot dog με ψητά καρότα και σάλτσα με τόνο καπνιστό

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον τόνο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα καρότα. Θα τα βράσουμε και μετά θα τα ψήσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό, για 10…

Read More

Σούπα λαχανικών με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πιπεριές, τον αρακά, το καλαμπόκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή…

Read More

Τραγανό Σάντουιτς με τονοσαλάτα και αβοκάντο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βάζουμε τις πίτες στην τοστιέρα και ψήνουμε καλά να γίνουν τραγανές. Ετοιμάζουμε την τονοσαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λαδάκι του τόνου και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα τέσσερα κομμάτια πίτας σε μια σειρά, τις υπόλοιπες τέσσερις σε μια δεύτερη σειρά ακριβώς από…

Read More

Ζυμαρικά με πράσο και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200*C. Βάζουμε τα πράσα σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά δύο…

Read More

Σαλάτα με ψητό μπρόκολο, ρόκα και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας τη μουστάρδα, τα φιλέτα αντζούγιας, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) όλα μαζί με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκέτα. Τα…

Read More

Σάντουιτς με τονοσαλάτα με cranberries και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τα cranberries, το καλαμπόκι, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Φρυγανίζουμε το ψωμί, μοιράζουμε την τονοσαλάτα και σερβίρουμε.

Read More