Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει…

Read More

Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε…

Read More

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα…

Read More

Πένες φούρνου με ψητές ντομάτες, μελιτζάνα και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το λάδι του τόνου και ψήνουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι…

Read More

Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό, για 15 περίπου λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να μην ανοίγουμε το καπάκι….

Read More

10΄ Airfryer Trata Tuna Melt

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο όπως είναι με το λάδι του, τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Μοιράζουμε την τονοσαλάτα, ψήνουμε στους 180°C για έξι λεπτά και σερβίρουμε.

Read More

Καπνιστή και πικάντικη σάλτσα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, το ηλιέλαιο, τον γλυκάνισο, την κανέλα, τη δάφνη και αφήνουμε μέχρι να φθάσει τους 105ºC. Σε ένα δεύτερο σκεύος που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες βάζουμε το σουσάμι, το μπούκοβο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν το…

Read More

Σαλάτα με παντζάρι, ξινόμηλα και κρέμα καπνιστού πικάντικου τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για την σαλάτα. Ετοιμάζουμε την κρέμα τόνου. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι που κρατήσαμε, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το ξύδι και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα παντζάρια, τους λωτούς, τα μήλα, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κρεμμύδι, τον τόνο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε…

Read More

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και κρέμα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι και αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Περνάμε τα κολοκυθάκια απ’ το μούλτι ή…

Read More

Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες λεμονάτες

Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Βάζουμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλέθουμε καλά. Ανακατεύουμε με τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καυτό νερό και ψήνουμε για μία ώρα. Θα προσθέσουμε τα μπιφτέκια αργότερα (βλ. βήμα 3) Ετοιμάζουμε τον κιμά τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα…

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι,…

Read More

Φακές με κάρι και τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τζίντζερ, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα κάρι και αφήνουμε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, φακές και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Το βάζουμε…

Read More