Καπνιστή ταραμοσαλάτα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με κρύο νερό. Το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πετσέτα. Βάζουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι στο μούλτι και αλέθουμε καλά.Προσθέτουμε…

Read More

Viral tuna omelete

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει, χτυπάμε τα αβγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι. Σε μέτριας έντασης φωτιά αφήνουμε το μίγμα των αβγών να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε το ψωμί, αναποδογυρίζουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την μοτσαρέλα, την πράσινη σαλάτα, τη ντομάτα, τον τόνο, διπλώνουμε και σερβίρουμε.

Read More

Χυλοπίτες με μπρόκολο και τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε μία βαθιά κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι του τόνου, το μπρόκολο και αφήνουμε για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, αλάτι και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Με…

Read More

Χειμωνιάτικη σαλάτα με λευκά φασόλια, ρόδι και τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, την μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό γκρέιπφρουτ, κλείνουμε με το καπάκι και κουνάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Σε μία πιατέλα βάζουμε το μαρούλι, τα φασόλια, το κρεμμύδι,…

Read More

Λεμονάτο σπανακόρυζο με τόνο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, το ρύζι, το νερό και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για 20 περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να…

Read More

Τάρτα πατάτας με τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα για τάρτα 20-23 εκ. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Προετοιμάζουμε την φόρμα με το λάδι του τόνου,  βάζουμε τις ζεστές, βρασμένες πατάτες στην φόρμα και με ένα ποτήρι τις πατάμε και ταυτόχρονα τις στρώνουμε για να καλύψουν την φόρμα. Περνάμε με το λάδι του τόνου, αλάτι και πιπέρι. Σε…

Read More

Μακαρονάδα με ψητά λαχανικά, χαλούμι και τόνο καπνιστό

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα η μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το χαλούμι. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Περνάμε τα λαχανικά με το λάδι του τόνου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο  φούρνο, στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Παράλληλα βράζουμε τα…

Read More

Καλοκαιρινή μακαρονάδα ψυγείου

Αδειάζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του σε ένα μπολ. Τριβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το ξύδι, τη fish sauce, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κάπαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και αναμειγνύουμε(όπως είναι ζεστά) με την κρύα σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Μεταφέρουμε στο ψυγείο…

Read More

Τραχανοκεφτέδες με τόνο καπνιστό (για air fryer)

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο (μαζί με το λάδι του) τον τραχανά, τον δυόσμο, το κρεμμύδακι, το αλεύρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε κεφτέδες και περνάμε από αλεύρι. Ψήνουμε στο για air fryer για 15 περίπου λεπτά, στους 180ªC ή μέχρι να είνα…

Read More

Πίτσα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με το λάδι τόνου και απλώνουμε στην βάση πίτσας. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον τόνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να σχηματίσει κρούστα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και…

Read More

Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει…

Read More

Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε…

Read More
Trata Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ COOKIES.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική σε έναν ιστότοπο, τον οποίο έχετε ήδη επισκεφτεί. Αυτό προϋποθέτει ότι χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή τερματικού και το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης. Αν ναι, τα cookies θα θυμούνται τις προτιμήσεις σας, θα γνωρίζουν πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και θα προσαρμόζουν το περιεχόμενο που σας προβάλλουν, ώστε να είναι πιο σχετικό με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Τα cookies μάς βοηθούν να παρέχουμε, να προστατεύουμε και να βελτιώνουμε τα Προϊόντα ή/και τις Υπηρεσίες μας.

Cookies που χρησιμοποιούμε:
Απολύτως Απαραίτητα cookies
Cookies σε αυτόν τον ιστότοπο που απαιτούν τη συγκατάθεσή σας
Στατιστικά cookies
Cookies απόδοσης
Cookies σχετικά με τις λειτουργίες και υπηρεσίες του ιστότοπου
Cookies για σκοπούς εμπορικής προώθησης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies