Μακαρονάδα με ψητά λαχανικά, χαλούμι και τόνο καπνιστό

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα η μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το χαλούμι. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Περνάμε τα λαχανικά με το λάδι του τόνου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο  φούρνο, στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Παράλληλα βράζουμε τα…

Read More

Καλοκαιρινή μακαρονάδα ψυγείου

Αδειάζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του σε ένα μπολ. Τριβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το ξύδι, τη fish sauce, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κάπαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και αναμειγνύουμε(όπως είναι ζεστά) με την κρύα σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Μεταφέρουμε στο ψυγείο…

Read More

Τραχανοκεφτέδες με τόνο καπνιστό (για air fryer)

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο (μαζί με το λάδι του) τον τραχανά, τον δυόσμο, το κρεμμύδακι, το αλεύρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε κεφτέδες και περνάμε από αλεύρι. Ψήνουμε στο για air fryer για 15 περίπου λεπτά, στους 180ªC ή μέχρι να είνα…

Read More

Πίτσα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με το λάδι τόνου και απλώνουμε στην βάση πίτσας. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον τόνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να σχηματίσει κρούστα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και…

Read More

Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει…

Read More

Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε…

Read More

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα…

Read More

Πένες φούρνου με ψητές ντομάτες, μελιτζάνα και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το λάδι του τόνου και ψήνουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι…

Read More

Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό, για 15 περίπου λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να μην ανοίγουμε το καπάκι….

Read More

10΄ Airfryer Trata Tuna Melt

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο όπως είναι με το λάδι του, τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Μοιράζουμε την τονοσαλάτα, ψήνουμε στους 180°C για έξι λεπτά και σερβίρουμε.

Read More

Καπνιστή και πικάντικη σάλτσα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, το ηλιέλαιο, τον γλυκάνισο, την κανέλα, τη δάφνη και αφήνουμε μέχρι να φθάσει τους 105ºC. Σε ένα δεύτερο σκεύος που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες βάζουμε το σουσάμι, το μπούκοβο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν το…

Read More

Σαλάτα με παντζάρι, ξινόμηλα και κρέμα καπνιστού πικάντικου τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για την σαλάτα. Ετοιμάζουμε την κρέμα τόνου. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι που κρατήσαμε, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το ξύδι και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα παντζάρια, τους λωτούς, τα μήλα, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κρεμμύδι, τον τόνο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε…

Read More