Χυλοπίτες με μπρόκολο και τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε μία βαθιά κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι του τόνου, το μπρόκολο και αφήνουμε για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, αλάτι και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Με…

Read More

Χειμωνιάτικη σαλάτα με λευκά φασόλια, ρόδι και τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, την μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό γκρέιπφρουτ, κλείνουμε με το καπάκι και κουνάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Σε μία πιατέλα βάζουμε το μαρούλι, τα φασόλια, το κρεμμύδι,…

Read More

Λεμονάτο σπανακόρυζο με τόνο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, το ρύζι, το νερό και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για 20 περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να…

Read More

Τάρτα πατάτας με τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα για τάρτα 20-23 εκ. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Προετοιμάζουμε την φόρμα με το λάδι του τόνου,  βάζουμε τις ζεστές, βρασμένες πατάτες στην φόρμα και με ένα ποτήρι τις πατάμε και ταυτόχρονα τις στρώνουμε για να καλύψουν την φόρμα. Περνάμε με το λάδι του τόνου, αλάτι και πιπέρι. Σε…

Read More

Μακαρονάδα με ψητά λαχανικά, χαλούμι και τόνο καπνιστό

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα η μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το χαλούμι. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Περνάμε τα λαχανικά με το λάδι του τόνου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο  φούρνο, στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Παράλληλα βράζουμε τα…

Read More

Καλοκαιρινή μακαρονάδα ψυγείου

Αδειάζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του σε ένα μπολ. Τριβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το ξύδι, τη fish sauce, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κάπαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και αναμειγνύουμε(όπως είναι ζεστά) με την κρύα σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Μεταφέρουμε στο ψυγείο…

Read More

Τραχανοκεφτέδες με τόνο καπνιστό (για air fryer)

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο (μαζί με το λάδι του) τον τραχανά, τον δυόσμο, το κρεμμύδακι, το αλεύρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε κεφτέδες και περνάμε από αλεύρι. Ψήνουμε στο για air fryer για 15 περίπου λεπτά, στους 180ªC ή μέχρι να είνα…

Read More

Πίτσα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με το λάδι τόνου και απλώνουμε στην βάση πίτσας. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον τόνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να σχηματίσει κρούστα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και…

Read More

Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει…

Read More

Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε…

Read More

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα…

Read More

Πένες φούρνου με ψητές ντομάτες, μελιτζάνα και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το λάδι του τόνου και ψήνουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι…

Read More