Συνταγές

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και κρέμα τόνου

Χρόνος

60'

Μερίδες

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 120 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κολοκυθάκια
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κούπα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα τόνου

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σούπα λαχανικών σε σκόνη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι και αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Περνάμε τα κολοκυθάκια απ’ το μούλτι ή τον τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μίγμα (χωρίς να τα στραγγίσουμε). Προσθέτουμε τα καρύδια, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη φόρμα. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα τόνου. Βάζουμε σε ένα μπολ τον τόνο (που στραγγίσαμε), τα κρεμμυδάκια, τη σούπα λαχανικών σε σκόνη, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την κρέμα τόνου στο πλάι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή