Συνταγές

Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

40'

Μερίδες

4-6

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 5-6 μεγάλα λευκά κρεμμύδια (800 γρ.) σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο γάλα
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικά
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό, για 15 περίπου λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να μην ανοίγουμε το καπάκι. Όταν τα 15 λεπτά περάσουν τα κρεμμύδια θα έχουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα και γλυκιά γεύση. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το γάλα και μαγειρεύουμε για 5 ακόμη λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα στραγγίζουμε, μεταφέρουμε στο σκεύος με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα μυρωδικά, τον τόνο καιανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, ψήνουμε για 10 μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή