Συνταγές

Καπνιστή και πικάντικη σάλτσα τόνου

Χρόνος

20'

Μερίδες

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ.σουσάμι
  • 50 γρ. μπούκοβο καφτερό
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Πρόταση σερβιρίσματος

  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 αβοκάντο

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, το ηλιέλαιο, τον γλυκάνισο, την κανέλα, τη δάφνη και αφήνουμε μέχρι να φθάσει τους 105ºC.

Σε ένα δεύτερο σκεύος που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες βάζουμε το σουσάμι, το μπούκοβο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν το λάδι κάψει καλά σουρώνουμε και ρίχνουμε πάνω στο μίγμα με το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει. Η σάλτσα αυτή ταιριάζει σε σάντουιτς, πιάτα με ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, αβγά και σαλάτες.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή