Συνταγές

Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες λεμονάτες

Χρόνος

80'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 250 γρ. φακές βρασμένες
  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί ψίχα
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • Αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 λεμόνι, ο χυμός του
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. καυτό νερό

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Βάζουμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλέθουμε καλά. Ανακατεύουμε με τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καυτό νερό και ψήνουμε για μία ώρα. Θα προσθέσουμε τα μπιφτέκια αργότερα (βλ. βήμα 3)

Ετοιμάζουμε τον κιμά τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ (μαζί με το λάδι του). Βρέχουμε και στραγγίζουμε καλά με τα χέρια το ψωμί. Το βάζουμε στο μπολ με τον τόνο, προσθέτουμε τις φακές, τον μαϊντανό. τα κρεμμύδια (μαζί με τα υγρά τους από το τρίψιμο), το αλάτι, τα αβγά, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ψυγείο για δέκα λεπτά.

Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια, τα βάζουμε πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για 30 ακόμη λεπτά.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή