Συνταγές

Φακές με κάρι και τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό

Χρόνος

50'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό TRATA
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας (ή άλλο φυτικό έλαιο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα σε κύβους
  • Αλάτι
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 3 κ.σ. πάστα κόκκινο κάρι
  • 250 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 600 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 150 γρ. φακές βρασμένες
  • 150 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τζίντζερ, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα κάρι και αφήνουμε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, φακές και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, γεμίζουμε με νερό (να το σκεπάζει), αφήνουμε για δέκα λεπτά και στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το νερό (370 γρ.), και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο σημείο που ίσα να βράζει, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 λεπτά (χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι). Όταν ο χρόνος περάσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 12 ακόμη λεπτά.

Όταν το κάρι είναι έτοιμο προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το ρύζι και το κάρι στα πιάτα. Προσθέτουμε την τονοσαλάτα με φασόλια και τόνο καπνιστό, τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Για το ρύζι

200 γρ. ρύζι μπασμάτι

370 γρ. νερό

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή