Συνταγές

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

30'

Μερίδες

12

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 1 κιλό (4 τεμ) κολοκυθάκια μεγάλα
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες μυρωδικά ψιλοκομμένα (δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος)
  • 2 αβγά
  • Αλάτι
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4-5 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • Πράσινη σαλάτα

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τα αβγά και τη φρυγανιά. Ανοίγουμε, στραγγίζουμε και προσθέτουμε τον τόνο. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε έναν κεφτέ, τον ψήνουμε και τον δοκιμάζουμε. Αν χρειαστεί διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας.

Αφού η ζύμη μας αρέσει, πλάθουμε σε κεφτέδες και αλευρώνουμε. Γεμίζουμε ένα βαθύ τηγάνι (ή μία κατσαρόλα) με ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε το λάδι στους 170ºC. Προσθέτουμε τους κεφτέδες λίγους λίγους και αφήνουμε να ψηθούν για δυο περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα αγγουριού. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τα αγγουράκια τουρσί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με πράσινη σαλάτα και τη σάλτσα γιαουρτιού στο πλάι.

Για το τηγάνισμα

4-5 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ελαιόλαδο

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή