ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά για 4 άτομα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε Βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Βγάζουμε τη συσκευασία από την κατάψυξη. Την ανοίγουμε και περνάμε το γαύρο,…

Read More

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΥΡΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΡΑΣΟΥ

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Στο μούλτι βάζουμε την πάστα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Αλέθουμε σε μία σφιχτή πάστα και ανακατεύουμε με το γαύρο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το γαύρο. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι ο γαύρος να γίνει…

Read More

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά για 4 άτομα Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο μούλτι χτυπάμε 2 φιλέτα γαύρου, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι και το μέλι. Θα πρέπει να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το iceberg. Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φιλέτα το…

Read More

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΥΡΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το κάρι και το σκόρδο. Βάζουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο. Τα φιλέτα…

Read More

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΓΑΥΡΟ & ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το κρεμμυδάκι, τα μπαχαρικά και την κάππαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι μέχρι να σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε το γαύρο, αλευρώνουμε και αφήνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζουμε το γαύρο σε δόσεις. Θα χρειαστούμε τρία περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας σε ένα…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάστα ντομάτας, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το σιναπόσπορο, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό χυλό. Στεγνώνουμε το γαύρο και βάζουμε τα φιλέτα στην πάστα των μπαχαρικών. Αφήνουμε τον γαύρο στο ψυγείο να μαριναριστεί για μία ώρα τουλάχιστον. Βάζουμε το λάδι…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τον στεγνώνουμε καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Με λίγο χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλατίζουμε και…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τους ξηρούς καρπούς και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα φιλέτα γαύρου σε ένα ταψάκι και με ένα κουτάλι βάζουμε από πάνω το πέστο βασιλικού. Ψήνουμε στους 180ºC…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε τα φιλέτα γαύρου με λίγο χαρτί κουζίνας. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τον μάραθο, τα φιλέτα γαύρου, το ελαιόλαδο, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180ºC για 15΄, μέχρι ο μάραθος να μαλακώσει και το ψάρι να ψηθεί. Σερβίρουμε…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο γαύρου TRATA on ice για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό…

Read More

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΑΥΡΟΥ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε δέσει. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια, αλέθοντας όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά για το τέλος. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 20΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι για 5΄. Προσθέτουμε τη σάλτσα…

Read More

ΣΑΛΑΤΑ CALIFORNIAN ROLL ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε για 20΄. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και τον βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος σε στρώσεις. Γεμίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και αφήνουμε για 2 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο. Το ψάρι θα αρχίσει να παίρνει λευκό χρώμα καθώς ψήνεται…

Read More