Σπαγγέτι καρότου με κολοκυθάκια και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο. Μεταφέρουμε σε μία πετσέτα και στίβουμε μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά. Θα…

Read More

Ζυμαρικά με ντοματίνια, ελιές και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι για να ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι του τόνου που κρατήσαμε,…

Read More

Ασιάτικη σαλάτα με noodles ρυζιού

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στη σαλάτα. Ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, τη μαγιονέζα, το χυμό λάιμ, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το λάδι τόνου που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάχανο, τα…

Read More

Σάντουιτς με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για να φρυγανίσουμε το ψωμί. Περνάμε με λίγο από το λάδι τις φέτες του ψωμιού και τις αφήνουμε στο γκριλ για να φρυγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε την τονοσαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το…

Read More

Χωριάτικη Σαλάτα με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στη σαλάτα. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το λάδι (που κρατήσαμε) το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Ετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας. Σπάμε τα παξιμάδια σε  μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Κόβουμε το αγγουράκι στη…

Read More

Φριτάτα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο (χωρίς πλαστικά μέρη δηλαδή). Εναλλακτικά, μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά από ένα τηγάνι και στη συνέχεια να τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι (και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο φούρνο). Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το…

Read More

Λαγάνα με λαχανικά και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Κόβουμε τη λάγανα στη μέση και την περνάμε με το λάδι του τόνου. Απλώνουμε τη μουστάρδα και το παντζάρι. Συνεχίζουμε με το αγγουράκι, τη ντομάτα και τον τόνο. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Read More

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με τόνο καπνιστό πικάντικο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα…

Read More

Σούπα μινεστρόνε με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, προσθέτουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα…

Read More

Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά. Αδειάζουμε τον τόνο (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα) όπως είναι με το λάδι του και τον αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα μέχρι καραμελώσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστεί να περάσουν μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, την κάπαρη, αλάτι πιπέρι και…

Read More

Σαλάτα με κριθαράκι, λαχανικά και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στη σαλάτα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κριθαράκι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Read More

Σκορδόψωμο με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Χαράσουμε το ψωμί σε ρόμβους χωρίς όμως να το κόψουμε. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το λάδι του τόνου που κρτατήσαμε, το σκόρδο, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Με ένα κουτάλι αλείφουμε το ψωμί καλά καλά και μέσα στα κενά. Προθερμαίνουμε το…

Read More