Συνταγές

Φριτάτα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για 4-6 μερίδες
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια σε κύβους
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 8 αβγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Φρυγανισμένο ψωμί

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο (χωρίς πλαστικά μέρη δηλαδή). Εναλλακτικά, μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά από ένα τηγάνι και στη συνέχεια να τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι (και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο φούρνο). Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι του τόνου, τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Παράλληλα χτυπάμε τα αβγά με το γάλα.  Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα βγάζουμε απ’ το τηγάνι. Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα χωρίς να σαπουνίσουμε το σκεύος.

Προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το μίγμα των αβγών και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά να σταθεροποιηθεί χωρίς να ανακατεύουμε. Θα χρειαστεί να περάσουν μερικά λεπτά. Όταν η ομελέτα αρχίσει να σταθεροποιείται προσθέτουμε τα λαχανικά, τον τόνο, τη μοτσαρέλα και μεταφέρουμε στο φούρνο. Αφήνουμε για 15 ακόμη λεπτά μέχρι η φριτάτα να ψηθεί καλά και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή