Συνταγές

Ζυμαρικά με ντοματίνια, ελιές και τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • Αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 10 ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι για να ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το σκόρδο, τα ντοματίνια, την κάπαρη, τις ελιές και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά με το καπάκι κλειστό για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν. Όταν ο χρόνος περάσει ανοίγουμε το καπάκι και με ένα πιρούνι ζουλάμε τα ντοματίνια να διαλυθούν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον τόνο, τα φρέσκα μυρωδικά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή