ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

500 γρ. ζυμαρικά

Αλάτι

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κούπες ντοματίνια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

10 ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι για να ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το σκόρδο, τα ντοματίνια, την κάπαρη, τις ελιές και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά με το καπάκι κλειστό για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν. Όταν ο χρόνος περάσει ανοίγουμε το καπάκι και με ένα πιρούνι ζουλάμε τα ντοματίνια να διαλυθούν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον τόνο, τα φρέσκα μυρωδικά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.