Συνταγές

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

60’

Μερίδες

8

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για ένα σκεύος 25X35 (8 μερίδες)
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. γάλα 2%
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’το μούλτι. Θέλουμε να τα κόψουμε χοντρά, δεν πρέπει να τα κάνουμε πουρέ. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τον χυλό που ετοιμάσαμε. Θα έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον τόνο και ανακατεύουμε. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που προετοιμάσαμε και το στρώνουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC για 40 λεπτά ή μέχρι η πίτα να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Όταν ψηθεί, προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή