ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

500 γρ. ζυμαρικά με καρότο

Αλάτι

500 γρ. (4-5 περίπου τεμάχια) κολοκυθάκια

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 λεμόνι, το χυμό του

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο. Μεταφέρουμε σε μία πετσέτα και στίβουμε μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια βαθιά κατσαρόλα με καπάκι για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι (του τόνου που κρατήσαμε), τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λεμόνι, τον τόνο, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.