Συνταγές

Σπαγγέτι καρότου με κολοκυθάκια και τόνο καπνιστό

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 500 γρ. ζυμαρικά με καρότο
  • Αλάτι
  • 500 γρ. (4-5 περίπου τεμάχια) κολοκυθάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 λεμόνι, το χυμό του

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο. Μεταφέρουμε σε μία πετσέτα και στίβουμε μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά. Θα χρησιμοποιήσουμε μια βαθιά κατσαρόλα με καπάκι για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι (του τόνου που κρατήσαμε), τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λεμόνι, τον τόνο, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή