Λεμονάτο κριθαρότο με κολοκυθάκια, ρόκα και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτριας ένταση φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει γλυκό. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον αρακά, σκεπάζουμε…

Read More

Μπρουσκέτες με πέστο αρακά, ντοματίνια και τόνο καπνιστό

Βάζουμε τις φρυγανισμένες φέτες της μπαγκέτας σε μία πιατέλα. Μοιράζουμε το πέστο και τα ντοματίνια. Βάζουμε τον καπνιστό τόνο και σερβίρουμε.

Read More

Ψητά κολοκυθάκια με σάλτσα κάπαρης

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι για να ψήσουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, περνάμε με το λάδι (του τόνου που κρατήσαμε), προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε σχαροτήγανο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κάππαρη και τον άνηθο. Βάζουμε λίγη πράσινη…

Read More

Ρολά μελιτζάνας με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για να ψήσουμε τις μελιτζάνες. Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Περνάμε τις μελιτζάνες με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 περίπου λεπτά. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το βασιλικό,…

Read More

Σαλάτα με σπανάκι, φασόλια και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στη σάλτσα που ετοιμάζουμε. Βάζουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα φρέσκα μυρωδικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί  μέχρι…

Read More

Σαλάτα με φακές, ψητές πιπεριές και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Ανακατεύουμε το λάδι του τόνου, τη μουστάρδα, το ξύδι μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 270°C για δέκα λεπτά ή…

Read More

Noodles από κολοκυθάκια με πέστο μυρωδικών και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο (spiralizer) για να κόψουμε τα ωμά κολοκυθάκια σαν σπαγκέτι. Ετοιμάζουμε το πέστο. Βάζουμε  στο μούλτι τα φουντούκια, την παρμεζάνα και αλέθουμε. Κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα προσθέτουμε το λεμόνι, το σκόρδο, τα φρέσκα μυρωδικά, το λάδι του τόνου και αλέθουμε σε μία πάστα….

Read More

Salad Bowl με πλιγούρι, ντοματίνια και τόνο καπνιστό

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ Από πάνω στρώνουμε τη σαλάτα, τα ντοματίνια, το αγγουράκι, τις ελιές, την πιπεριά. Προσθέτουμε τον τόνο και σερβίρουμε.

Read More

Ριγανοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε την κονσέρβα και κρατάμε το λάδι του τόνου. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι σε δύο παρασκευές: στο μίγμα για τους κεφτέδες και στο συνοδευτικό γιαούρτι. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με νερό. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε το…

Read More

Κρύα σούπα ντομάτας με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στη σούπα. Βάζουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύδι, το λάδι του τόνου στο μούλτι και αλέθουμε καλά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για δύο τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει. Σερβίρουμε τη σούπα σε κρύα πιάτα. Προσθέτουμε…

Read More

Salad bowl με φακές, καρότο, αβοκάντο και τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Απλώνουμε τις φακές. Από πάνω βάζουμε το καρότο, το αγγουράκι, τα ραπανάκια, το αβοκάντο, τη ρόκα, και τον τόνο. Ραντίσουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Read More

Σαλάτα με ρεβίθια, τόνο καπνιστό και καπνιστή μαγιονέζα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για να ετοιμάσουμε την καπνιστή μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λεμόνι, το λάδι τόνου και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σ’ ένα μπολ βάζουμε…

Read More