Συνταγές

Λεμονάτο κριθαρότο με κολοκυθάκια, ρόκα και τόνο καπνιστό

Χρόνος

55’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αρακάς
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα ρόκας
  • 1 λεμόνι, το χυμό του

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτριας ένταση φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει γλυκό. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον αρακά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το κριθαράκι και ορίζουμε στο χρονόμετρο της κουζίνας στα 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό. Όταν τα 20 λεπτά περάσουν το κριθαράκι θα πρέπει να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα, συμπληρώνουμε τον τόνο στην κορυφή, τη ρόκα και σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή