ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

10 πιπεριές

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

200 γρ. φακές βρασμένες

1 αγγουράκι

2 κρεμμυδάκια πράσινα

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Ανακατεύουμε το λάδι του τόνου, τη μουστάρδα, το ξύδι μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 270°C για δέκα λεπτά ή μέχρι οι πιπεριές να ψηθούν και να μαλακώσουν. Όταν ψηθούν αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το αγγουράκι κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε τις φακές, προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές, το αγγουράκι, το κρεμμυδάκι, ραντίζουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τον τόνο και σερβίρουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.