ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

250 γρ. χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο, μόνο η ψύχα

50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι

50 γρ. τριμμένη ντομάτα

100 γρ. πουρές πατάτας σε σκόνη

1 αβγό

200 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα

Αλάτι και πιπέρι

Για το γιαούρτι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

30 γρ. από το λαδάκι του τόνου

Φύλλα δυόσμου

Για το σερβίρισμα

Πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε την κονσέρβα και κρατάμε το λάδι του τόνου. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι σε δύο παρασκευές: στο μίγμα για τους κεφτέδες και στο συνοδευτικό γιαούρτι.

Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με νερό. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε το μίγμα για τους ριγανοκεφτέδες. Βάζουμε στο μούλτι το αβγό, το κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, λίγο από το λαδάκι του τόνου. Χτυπάμε καλά, μεταφέρουμε στο μπολ, προσθέτουμε τον τόνο και τον πουρέ πατάτας και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να έχουμε μία σταθερή ζύμη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε τη ζύμη για δέκα λεπτά στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λαδάκι του τόνου και τα μυρωδικά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα ψήνουμε για 18 περίπου λεπτά,  στους 200ºC ή  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και το ντιπ γιαουρτιού στο πλάι.