ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΡΟΔΙ, ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ηλιέλαιο, το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε (με ένα κουτάλι). Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το σπανάκι και τα μυρωδικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους σπόρους…

Read More

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε τις σαρδέλες με το μείγμα του ελαιολάδου, μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι οι σαρδέλες να ψηθούν καλά. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Τρίβουμε…

Read More

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στο φούρνο, για 10′ να ψηθούν.Παράλληλα κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες και  καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί και ετοιμάζουμε…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, την ρίγανη, το αποξηραμένο κρεμμύδι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πάστα. Περνάμε τις σαρδέλες από το μείγμα και τις βάζουμε στο…

Read More

CEASAR’S SALAD ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

Βάζουμε όλα  τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα ψηλό δοχείο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ξεκινάμε να χτυπάμε από τη βάση του δοχείου και ανεβάζουμε το ραβδομπλέντερ σταδιακά προς την επιφάνεια του ντρέσινγκ για να ομογενοποιηθούν σταδιακά τα υλικά και να μην κόψει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε….

Read More

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στο βρασμένο πλιγούρι το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Μοιράζουμε το πλιγούρι στα πιάτα….

Read More

ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΘΥΚΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Καθαρίζουμε και βράζουμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Λίγα λεπτά αρκούν. Μεταφέρουμε τα βλίτα σε παγωμένο νερό και στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό, τα μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε φέτες το φινόκιο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και…

Read More

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σουρώνουμε. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, προσθέτουμε τη σάλτσα και…

Read More

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το φινόκιο σε φέτες, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη καυτερή πιπεριά σε μπαστουνάκι και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3-4- λεπτά μέχρι να…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε τις σαρδέλες. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις απλώνουμε στο σκεύος με τις σαρδέλες. Από πάνω βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε καλά….

Read More

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετώ τις πιπεριές και τις βάζω στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα να ψηθούν για 20-30 λεπτά στους 200ºC. Τις βγάζω, τις αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω, αφαιρώ το κοτσάνι, τα σπόρια τους και τις κόβω σε κομμάτια. Γεμίζω μια κατσαρόλα με νερό στα 2/3 της και…

Read More

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα άνετο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Ανοίγουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λαδάκι τους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και το αγγουράκι. Βάζουμε στο μπολ το λαδάκι που κρατήσαμε, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αγγουράκι, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Θα πρέπει…

Read More