Συνταγές

CEASAR’S SALAD ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 16 σαρδέλες σε ελαιόλαδο (περίπου 2 κονσέρβες) TRATA
  • 3 μαρούλια πλυμμένα και στεγνωμένα
  • 16 φέτες προσούτο
  • 160 γρ. φλεικς (νιφάδες) παρμεζάνας

Για το ceasar's ντρέσινγκ

  • 20 γρ. πικάντικες σαρδέλες TRATA (χωρίς το κόκκαλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 1 αυγό
  • 75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.γ. Dijon μουστάρδα
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Βάζουμε όλα  τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα ψηλό δοχείο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ξεκινάμε να χτυπάμε από τη βάση του δοχείου και ανεβάζουμε το ραβδομπλέντερ σταδιακά προς την επιφάνεια του ντρέσινγκ για να ομογενοποιηθούν σταδιακά τα υλικά και να μην κόψει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Κόβουμε τις κόρες από τις κατεψυγμένες φέτες του τοστ και στη συνέχεια κόβουμε την ψίχα σε μικρούς κύβους. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο αφού το σπάσουμε ελαφρά, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τέλος τους κύβους από το ψωμί. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη σπάτουλα, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην καούν. Τα κρουτόν είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα κρουτόν στον φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 10′.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο πάνω στη λαδόκολλα προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 10′.

Για τα κρουτόν

6 φέτες ψωμί του τοστ κατεψυγμένες

2 σκελίδες σκόρδο

6 κλωνάρια θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους με τα χέρια, προσθέτουμε όσο ντρέσινγκ θέλουμε και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά με τα φύλλα. Προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα και λίγο προσούτο μέσα στο μπολ με τη σαλάτα, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα τραγανό προσούτο, παρμεζάνα σε φλέικς, τα κρουτόν και τις σαρδέλες σε ελαιόλαδο αφού τις καθαρίσουμε από το κόκκαλο.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή

Trata Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ COOKIES.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική σε έναν ιστότοπο, τον οποίο έχετε ήδη επισκεφτεί. Αυτό προϋποθέτει ότι χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή τερματικού και το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης. Αν ναι, τα cookies θα θυμούνται τις προτιμήσεις σας, θα γνωρίζουν πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και θα προσαρμόζουν το περιεχόμενο που σας προβάλλουν, ώστε να είναι πιο σχετικό με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Τα cookies μάς βοηθούν να παρέχουμε, να προστατεύουμε και να βελτιώνουμε τα Προϊόντα ή/και τις Υπηρεσίες μας.

Cookies που χρησιμοποιούμε:
Απολύτως Απαραίτητα cookies
Cookies σε αυτόν τον ιστότοπο που απαιτούν τη συγκατάθεσή σας
Στατιστικά cookies
Cookies απόδοσης
Cookies σχετικά με τις λειτουργίες και υπηρεσίες του ιστότοπου
Cookies για σκοπούς εμπορικής προώθησης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies