Συνταγές

ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΘΥΚΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες σαρδέλες Αιγαίου ελαιολάδου TRATA
  • 1 κιλό βλίτα
  • 12 κολοκυθάκια
  • 1 φινόκιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 ντοματίνια
  • Ρίγανη ξερή
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Μέθοδος

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Καθαρίζουμε και βράζουμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Λίγα λεπτά αρκούν. Μεταφέρουμε τα βλίτα σε παγωμένο νερό και στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό, τα μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε φέτες το φινόκιο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί και να γλυκάνει. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα βλίτα, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και το φινόκιο. Προσθέτουμε το φινόκιο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μερίδες, προσθέτουμε τις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή