Συνταγές

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες σαρδέλες Αιγαίου σε σάλτσα ντομάτας TRATA
  • 200 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στο βρασμένο πλιγούρι το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Μοιράζουμε το πλιγούρι στα πιάτα. Στο πλάι βάζουμε τρεις φέτες ντομάτας, λίγο κρεμμύδι, τις σαρδέλες στην κορυφή και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή