ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Περνάμε τις φέτες του ψωμιού από το γκριλ ή μια φρυγανιέρα να ψηθούν καλά. Όταν ψηθούν τις κόβουμε σε κύβους. Κρατάμε στο πλάι για το σερβίρισμα. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το…

Read More

ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε ένα μπολ σπάτε με τα χέρια σας τα παξιμάδια ολικής άλεσης σε μικρά κομμάτια, τα ραντίζετε ελαφρώς με νερό, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτετε στο μπολ με τα παξιμάδια και ανακατεύετε καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Βάζουμε δύο μπολ στη σειρά. Στο πρώτο βάζουμε τα αβγά, το νερό και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο βάζουμε το σουσάμι. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα από τα υγρά τους. Περνάμε τα φιλέτα από το αβγό, μετά από…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις σαρδέλες από πάνω, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψηνουμε για 25 περίπου λεπτά στους 160ºC. Παράλληλα ετοιμάζουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε στο βρασμένο πλιγούρι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο,…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ “ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ”

Υλικά για 4 άτομα Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι, το φοινόκιο και το σκόρδο. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το βούτυρο. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά προσθέτοντας το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το ξύσμα από το πορτοκάλι…

Read More

ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ MISO

Υλικά για 4 άτομα Ετοιμάζουμε τις σαρδέλες. Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωμάτιου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τα στεγνώνουμε καλά. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Περνάμε τη σαρδέλα από τη γαλέτα. Φροντίζουμε να πανάρουμε καλά τα φιλέτα. Ακουμπάμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι η σαρδέλα να…

Read More

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ TRATA ON ICE

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τις σαρδέλες καλά, τις αλατίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα…

Read More

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το βάζουμε να βράσει, μαζί με το δαφνόφυλλο. Σε 15 περίπου λεπτά θα είναι έτοιμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τις σαρδέλες καλά, τις αλατίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Λαδώνουμε λίγο ένα ταψάκι, βάζουμε…

Read More

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Θα κάνουμε μία στρώση με τομάτα θα βάλουμε τα μισά φιλέτα σαρδέλας, θα βάλουμε μία δεύτερη στρώση με τομάτες και θα βάλουμε τις υπόλοιπες σαρδέλες στην κορυφή. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι, να ακουμπάνε μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό θα τις κρατήσουμε ζουμερές. Τις ραντίζουμε με το λαδολέμονο, αλάτι, μπόλικο φρέσκο πιπέρι και ρίγανη. Ψήνουμε για 18 περίπου…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Αλέθουμε στο μούλτι το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τις πατάτες και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΡΙΚΑΣ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο…

Read More