Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on ice (400γρ.)
  • 10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το πλιγούρι

  • 200 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκος άνηθος
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις σαρδέλες από πάνω, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψηνουμε για 25 περίπου λεπτά στους 160ºC. Παράλληλα ετοιμάζουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε στο βρασμένο πλιγούρι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο. Μοιράζουμε το πλιγούρι στα πιάτα. Βάζουμε τις σαρδέλες στην κορυφή και σερβίρουμε.

Συμβουλή! Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κους κους ή κάποιο μικρό όσπριο όπως οι φακές.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή