The Mathew Mcconahy’s Tuna Salad

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο δοχείο για να ετοιμάσουμε την τονοσαλάτα. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Βάζουμε τον τόνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο δοχείο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε, μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2-3 ώρες ή ακόμη καλύτερα για μία νύχτα. Ιδανικό για να σερβίρουμε με κρακεράκια, να ετοιμάσουμε σάντουιτς ή με ζυμαρικά…

Read More

Up side down Tuna Salad bowl

Θα χρησιμοποιήσουμε 4 μπολ για να ετοιμάσουμε το ρύζι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το αβγό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο μπολ με τον κρόκο ανάποδα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε…

Read More

Χειμωνιάτικη σαλάτα με λευκά φασόλια, ρόδι και τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, την μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό γκρέιπφρουτ, κλείνουμε με το καπάκι και κουνάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Σε μία πιατέλα βάζουμε το μαρούλι, τα φασόλια, το κρεμμύδι,…

Read More

Τραγανή ρυζοσαλάτα με σολομό

Ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, ανακατεύουμε, στρώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, το αβοκάντο, την πράσινη σαλάτα, τα…

Read More

High Protein σαλάτα με noodles ρυζιού, τόνο και λαχανικά

Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το αγγουράκι, το καρότο, το λάχανο, το μπούκοβο, το σουσάμι, τα μυρωδικά σε ένα μπολ,  προσθέτουμε τα noodles, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ…

Read More

Σαλάτα με αγγουράκι και τόνο σε νερό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο βάζο για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Κόβουμε το αγγουράκι πολύ λεπτό και το βάζουμε στο βάζο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το σουσάμι, αλάτι, πιπέρι, τον τόνο σε νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με…

Read More

Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, ταμπάσκο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό lime και ανακατεύουμε. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες Mexicana, τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τορτίγιες ή πίτες.

Read More

Ντοματοσαλάτα με σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί

Σε ένα ταψί βάζουμε το ψωμί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστεί καλά. Ανοίγουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Αδειάζουμε τα ψωμάκια από την ψύχα. Κόβουμε την ψύχα σε μεγάλα κομμάτια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και…

Read More

Σαλάτα ρυζιού με τόφου, φακές beluga και τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα μισά Ηigh protein meal τόνος και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το τόφου με χαρτί κουζίνας και πιέζουμε καλά να βγάλει τα υγρά του. Κόβουμε σε κύβους και περνάμε από ζεστό τηγάνι….

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό και σάλτσα λιαστής ντομάτας

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον σολομό. Προσθέτουμε τον πουρέ λιαστής ντομάτας,το γιαούρτι, τη ρίγανη, το αγγουράκι, την ντομάτα, το κριθαράκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Read More

Κρητική σαλάτα με σαρδέλες πικάντικες

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ ή σκεύος για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες και κόβουμε τις άλλες δύο σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ξύδι, ελιές, κάπαρη, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σπάμε τα παξιμάδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε…

Read More

Σαλάτα με αγγινάρες, φασόλια και γαύρο πικάντικο

Βράζουμε τις αγγινάρες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε το dresing βάζοντας τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι σε ένα βάζο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις αγγινάρες, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, τα…

Read More