Συντηρητικά

Ένα βασικό πρόβλημα με τα τρόφιμα είναι ότι τα περισσότερα αλλοιώνονται σχετικά γρήγορα, σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Η αλλοίωση των τροφίμων σε αυτές τις θερμοκρασίες παρατηρείται όταν τα τρόφιμα εμφανίζουν σήψη, όταν ξινίζουν ή μουχλιάζουν, μένοντας για αρκετό χρονικό διάστημα σε θερμοκρασίες ευνοϊκές για την ανάπτυξη αλλοιογόνων ή/και παθογόνων μικροοργανισμών. Για να διατηρηθούν οι τροφές για…

Read More

Υδράργυρος

Οι αποσπασματικές πληροφορίες που λαμβάνει ένας καταναλωτής από το διαδίκτυο ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τα οφέλη και την πιθανή διακινδύνευση από την κατανάλωση των ψαριών, μπορούν να οδηγήσουν σε σύγχυση και παρερμηνείες. Ο καταναλωτής τις περισσότερες φορές τίθεται μπροστά από ένα δίλημμα: Από τη μία ότι η κατανάλωση ψαριών – κυρίως μέσω…

Read More

Σκορβούτο

Το σκορβούτο, μια ασθένεια που ταλαιπώρησε για αιώνες τους ναυτικούς λόγω της έλλειψης φρέσκων φρούτων και λαχανικών, είναι σήμερα σπάνιο. Η βιταμίνη C, που βρίσκεται άφθονη σε αυτά τα τρόφιμα, είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Συνδυάζοντας λοιπόν τις αγαπημένες σας κονσέρβες TRATA με πλούσια σε βιταμίνη C λαχανικά, τα οποία δεν έχουν υποστεί έντονη…

Read More

GMO

Τα τρόφιμα και οι ζωοτροφές προέρχονται γενικώς από τα φυτά που καλλιεργεί ο άνθρωπος και τα ζώα που εκτρέφει, εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου, τα εν λόγω φυτά και ζώα με τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά επελέγησαν για την αναπαραγωγή των επόμενων γενεών τροφίμων και ζωοτροφών. Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, στην…

Read More

BPA FREE

H δισφαινόλη Α («BPA») είναι μία ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή ορισμένων υλικών και αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, όπως πολυκαρβονικά πλαστικά και εποξειδικές ρητίνες, που χρησιμοποιούνται σε βερνίκια και επιστρώσεις. Η BPA μπορεί να μεταναστεύσει στα τρόφιμα, από το υλικό ή το αντικείμενο με το οποίο βρίσκεται σε…

Read More

Ισταμίνη

Η ισταμίνη είναι μία βιογενής αμίνη, η οποία είναι φυσικώς ενεχόμενη στο ανθρώπινο σώμα. Προέρχεται κυρίως από τη διάσπαση (αποκαρβοξυλίωση) του αμινοξέως ιστιδίνη. Εμπλέκεται σε φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού που σχετίζονται με τοπικές ανοσολογικές αντιδράσεις, την έκκριση γαστρικού οξέος και τη διεργασίας της νευροδιαμόρφωσης. Η ισταμίνη εμπλέκεται στις αντιδράσεις φλεγμονής του ανθρώπινου οργανισμού και…

Read More
Trata Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ COOKIES.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική σε έναν ιστότοπο, τον οποίο έχετε ήδη επισκεφτεί. Αυτό προϋποθέτει ότι χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή τερματικού και το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης. Αν ναι, τα cookies θα θυμούνται τις προτιμήσεις σας, θα γνωρίζουν πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και θα προσαρμόζουν το περιεχόμενο που σας προβάλλουν, ώστε να είναι πιο σχετικό με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Τα cookies μάς βοηθούν να παρέχουμε, να προστατεύουμε και να βελτιώνουμε τα Προϊόντα ή/και τις Υπηρεσίες μας.

Cookies που χρησιμοποιούμε:
Απολύτως Απαραίτητα cookies
Cookies σε αυτόν τον ιστότοπο που απαιτούν τη συγκατάθεσή σας
Στατιστικά cookies
Cookies απόδοσης
Cookies σχετικά με τις λειτουργίες και υπηρεσίες του ιστότοπου
Cookies για σκοπούς εμπορικής προώθησης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies