Μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα και χταπόδι πικάντικο

Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και αλέθουμε καλά. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με ένα κουτάλι και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τον ταραμά, το λεμόνι και αλέθουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη ταραμοσαλάτα. Παράλληλα…

Read More

Μακαρονάκι με χταπόδι

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 25’, μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες…

Read More

Μακαρονάδα με χταπόδι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Θα ανακατέψουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε το χταπόδι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε το λαδάκι στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα…

Read More

Ντοματόριζο με πικάντικο χταπόδι

Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ζεστό καθώς μαγειρεύουμε. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 3΄να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με…

Read More

Τυλιχτό με ταραμοσαλάτα και χταπόδι σε φυσικό χυμό

Ετοιμάζουμε τις πίτες. Τις ψεκάζουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε στο grill ή στην τοστιέρα. Θα πρέπει να μαλακώσουν και να μην ξεραθούν. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα ραπανάκια, τη ρίγανη, το χταπόδι και ανακατεύουμε. Όταν οι πίτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το…

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με χταπόδι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, με μία κουτάλα τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Δε χρειάζεται να είναι στραγγισμένα…

Read More

Σαλάτα με ταχίνι και χταπόδι σε φυσικό χυμό

Στραγγίζουμε το χταπόδι από τα υγρά του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το χταπόδι. Το αφήνουμε για 15΄. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τους βολβούς σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μπαστούνια και στη συνέχεια σε κύβους. Κάνουμε το…

Read More

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά για 4 άτομα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε δύο μικρά ταψάκια που να χωράνε ταυτόχρονα στο φούρνο. Βάζουμε τα σκεύη να ζεσταθούν καλά μέσα στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζουμε στο καυτό ταψάκι και τα ψήνουμε για…

Read More