Συνταγές

Μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα και χταπόδι πικάντικο

Χρόνος

20'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες χταπόδι πικάντ TRATA
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. ταραμάς λευκός
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 200 γρ. λευκό ψωμί χωρίς την κόρα, βρεγμένο και καλά στραγγισμένο
  • 200 γρ. ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί σε φέτες
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και αλέθουμε καλά. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με ένα κουτάλι και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τον ταραμά, το λεμόνι και αλέθουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη ταραμοσαλάτα. Παράλληλα φρυγανίζουμε το ψωμί, απλώνουμε την ταραμοσαλάτα και μοιράζουμε το χταποδάκι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή