Συνταγές

Μακαρονάδα με χταπόδι

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα χταπόδι σε ελαιόλαδο TRATA
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 50 γρ. άνηθος
  • 50 γρ. δυόσμος
  • 50 γρ. μαϊντανός
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Θα ανακατέψουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε το χταπόδι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε το λαδάκι στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ χωρίς να τα στραγγίσουμε Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε με το χταποδάκι στην κορυφή.