Συνταγές

Μακαρονάκι με χταπόδι

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες χταπόδι πικάντικο TRATA
  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 25’, μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, ενώνουμε με το χταπόδι, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.