Μεσογειακή σαλάτα με τονοσαλάτα SaladPocket με ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την Τονοσαλάτα Salad Pocket με ρεβίθια και βασιλικό. Σε ένα σέικερ (ή βαζάκι που κλείνει καλά)  βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, τις ελιές, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τις πίτες και σερβίρουμε.

Read More

Σαλάτα με αγγουράκι και SaladPocket με λαχανικά, φασόλια και σολομό

Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το ξύδι και αφήνουμε για δέκα τουλάχιστον λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τις άκρες απ’ το αγγουράκι, το βάζουμε σε μία επιφάνεια κοπής και το συνθλίβουμε με τη λαβή μίας κουτάλας. Κάνουμε το ίδιο με…

Read More

Βίδες με πέστο αρακά και τόνο σε νερό

Θα χρησιμοποιήσουμε το μούλτι για να ετοιμάσουμε το πέστο αρακά. Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Καθαρίζουμε τον κάδο και βάζουμε το σκόρδο, τον αρακά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό…

Read More

Hot dog με ψητά καρότα και σάλτσα με τόνο καπνιστό

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον τόνο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα καρότα. Θα τα βράσουμε και μετά θα τα ψήσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό, για 10…

Read More

Μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα και χταπόδι πικάντικο

Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και αλέθουμε καλά. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με ένα κουτάλι και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τον ταραμά, το λεμόνι και αλέθουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη ταραμοσαλάτα. Παράλληλα…

Read More

Cream Cheese Board με σολομό καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο για να ετοιμάσουμε το πλατό. Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τα αγγουράκια, την κάπαρη, τα ντοματίνια, τα κρακεράκια, τον καπνιστό σολομό και σερβίρουμε.

Read More

Ομελέτα με σολομό σε κρουασάν

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο τηγάνι. Μόλις τα αβγά πιάσουν κρούστα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε με σταθερές κινήσεις το υγρό ακόμη μείγμα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Όταν τα αβγά είναι έτοιμα προσθέτουμε την παρμεζάνα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε στη μέση το…

Read More

Σούπα λαχανικών με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πιπεριές, τον αρακά, το καλαμπόκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή…

Read More

Τραγανό Σάντουιτς με τονοσαλάτα και αβοκάντο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βάζουμε τις πίτες στην τοστιέρα και ψήνουμε καλά να γίνουν τραγανές. Ετοιμάζουμε την τονοσαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λαδάκι του τόνου και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα τέσσερα κομμάτια πίτας σε μια σειρά, τις υπόλοιπες τέσσερις σε μια δεύτερη σειρά ακριβώς από…

Read More

Σαλάτα super bowl με λαχανικά εποχής και TRATA Salad Pocket με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό

Βάζουμε στο πιάτο το κόκκινο λάχανο, το καρότο, την σαλάτα, την TRATA Salad Pocket με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό, τα ραπανάκια, τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Read More

Χούμους με παντζάρι & σολομό σε νερό

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους και αλέθουμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Αλέθουμε τα ρεβίθια με το νερό που βράσανε και ανακατεύουμε με τον πουρέ παντζαριών. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κύμινο, καπνιστή πάπρικα, κάρι), το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Περνάμε το φρυγανισμένο ψωμί με λίγη μουστάρδα, προσθέτουμε το…

Read More

Σαλάτα με ψητό μπρόκολο, ρόκα και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας τη μουστάρδα, τα φιλέτα αντζούγιας, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) όλα μαζί με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκέτα. Τα…

Read More