Σαλάτα οσπρίων με σολομό

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις δύο συσκευασίες σαλάτα με λαχανικά, φασόλια και σολομό, τα ρεβίθια, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, τα μυρωδικά και τις πίκλες κρεμμυδιού και  προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα (που ετοιμάσαμε)…

Read More

Αβγά scrambled με αβοκάντο και σολομό

Ξεκινάμε με τα συνοδευτικά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Θα δουλέψουμε τα αβγά με μία σπάτουλα…

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι,…

Read More

Crunchy Tuna Wrap

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα  τορτίγια chips και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη μεγάλη τορτίγια, βάζουμε το 1/4 τις γέμισης που ετοιμάσαμε, λίγη μοτσαρέλα τριμμένη, την μικρή τορτίγια και κλείνουμε διπλώνοντας ότι περισσεύει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν. Ψήνουμε για 5 λεπτά σε τηγάνι (χωρίς…

Read More

Χούμους από ρεβίθια και τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό

Βάζουμε στο μούλτι το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο και αλέθουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αλάτι και αλέθουμε, Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό και σερβίρουμε.

Read More

Μεσογειακή σαλάτα με τονοσαλάτα SaladPocket με ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την Τονοσαλάτα Salad Pocket με ρεβίθια και βασιλικό. Σε ένα σέικερ (ή βαζάκι που κλείνει καλά)  βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, τις ελιές, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τις πίτες και σερβίρουμε.

Read More

Σαλάτα με αγγουράκι και SaladPocket με λαχανικά, φασόλια και σολομό

Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το ξύδι και αφήνουμε για δέκα τουλάχιστον λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τις άκρες απ’ το αγγουράκι, το βάζουμε σε μία επιφάνεια κοπής και το συνθλίβουμε με τη λαβή μίας κουτάλας. Κάνουμε το ίδιο με…

Read More

Βίδες με πέστο αρακά και τόνο σε νερό

Θα χρησιμοποιήσουμε το μούλτι για να ετοιμάσουμε το πέστο αρακά. Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Καθαρίζουμε τον κάδο και βάζουμε το σκόρδο, τον αρακά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό…

Read More

Hot dog με ψητά καρότα και σάλτσα με τόνο καπνιστό

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον τόνο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα καρότα. Θα τα βράσουμε και μετά θα τα ψήσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό, για 10…

Read More

Μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα και χταπόδι πικάντικο

Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και αλέθουμε καλά. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με ένα κουτάλι και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τον ταραμά, το λεμόνι και αλέθουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη ταραμοσαλάτα. Παράλληλα…

Read More

Cream Cheese Board με σολομό καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο για να ετοιμάσουμε το πλατό. Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τα αγγουράκια, την κάπαρη, τα ντοματίνια, τα κρακεράκια, τον καπνιστό σολομό και σερβίρουμε.

Read More

Ομελέτα με σολομό σε κρουασάν

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο τηγάνι. Μόλις τα αβγά πιάσουν κρούστα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε με σταθερές κινήσεις το υγρό ακόμη μείγμα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Όταν τα αβγά είναι έτοιμα προσθέτουμε την παρμεζάνα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε στη μέση το…

Read More