10΄ Tuna & Spinach Noodles

Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Κρατάμε τα μυρωδικά που θα βρούμε μέσα στη συσκευασία για αργότερα). Προσθέτουμε τον τόνο, τα μυρωδικά…

Read More

The Mathew Mcconahy’s Tuna Salad

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο δοχείο για να ετοιμάσουμε την τονοσαλάτα. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Βάζουμε τον τόνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο δοχείο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε, μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2-3 ώρες ή ακόμη καλύτερα για μία νύχτα. Ιδανικό για να σερβίρουμε με κρακεράκια, να ετοιμάσουμε σάντουιτς ή με ζυμαρικά…

Read More

Viral tuna omelete

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει, χτυπάμε τα αβγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι. Σε μέτριας έντασης φωτιά αφήνουμε το μίγμα των αβγών να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε το ψωμί, αναποδογυρίζουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την μοτσαρέλα, την πράσινη σαλάτα, τη ντομάτα, τον τόνο, διπλώνουμε και σερβίρουμε.

Read More

Up side down Tuna Salad bowl

Θα χρησιμοποιήσουμε 4 μπολ για να ετοιμάσουμε το ρύζι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το αβγό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο μπολ με τον κρόκο ανάποδα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε…

Read More

Tuna Tortilla Breakfast Pie

Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι. Απλώνουμε τις τορτίγιες να καλύψουν όλο το ταψάκι λαδώνοντας ενδιάμεσα. Προσθέτουμε το σπανάκι, την μισή μοτσαρέλα, τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τις τονοσαλάτες, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι η τάρτα να πάρει ένα…

Read More

Bowl ρυζιού με αβοκάντο και τόνο

Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την μουστάρδα, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και κουνάμε καλά. Ανακατεύουμε το ρύζι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Μοιράζουμε το ρύζι στα μπολ. Πάνω στο ρύζι προσθέτουμε το αγγουράκι, τα καρότα, το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τον τόνο και σερβίρουμε.

Read More

High Protein Humus Dip

Βάζουμε στο μούλτι τις δύο συσκευασίες High Protein με Φακές Beluga & Κολοκύθα (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα), την κόκκινη φακή, το σκόρδο, και προσθέτουμε σταδιακά το ταχίνι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα ωραία δεμένο χούμους. Μοιράζουμε σε πιατέλες και σερβίρουμε με την High Protein που κρατήσαμε, κρακεράκια, ραπανάκια, μυρωδικά…

Read More

Trata Tuna Pie

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί 22-25 εκ. για να ετοιμάσουμε την πίτα. Απλώνουμε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο σταυρωτά, απλώνοντας το μείγμα βούτυρου-ελαιολάδου ανάμεσα στα φύλλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τις δύο τονοσαλάτες, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το γιαούρτι, το ρύζι, τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τα καρότα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί με…

Read More

Τονοκροκέτες με λεμονάτη μαγιονέζα

Σε ένα μπολ βάζουμε τις τονοσαλάτες, την μοτσαρέλα, τις πατάτες, την βρόμη, το ένα από δύο αβγά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε, βουτάμε στο δεύτερο αβγό (ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό), στη φρυγανιά και μεταφέρουμε για λίγο στο ψυγείο. Παράλληλα ετοιμάζουμε την συνοδευτική σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και…

Read More

Φαλάφελ φούρνου με σπανάκι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τα φαλάφελ. Αλέθουμε στο μούλτι τις τονοσαλάτες, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τη βρώμη, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε φαλάφελ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, στους 180°C ή μέχρι να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με πιτούλες, σαλάτα και χοπυμους.

Read More

Τραχανοκεφτέδες με τόνο καπνιστό (για air fryer)

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο (μαζί με το λάδι του) τον τραχανά, τον δυόσμο, το κρεμμύδακι, το αλεύρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε κεφτέδες και περνάμε από αλεύρι. Ψήνουμε στο για air fryer για 15 περίπου λεπτά, στους 180ªC ή μέχρι να είνα…

Read More

Ντοματοσαλάτα με σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί

Σε ένα ταψί βάζουμε το ψωμί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστεί καλά. Ανοίγουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Αδειάζουμε τα ψωμάκια από την ψύχα. Κόβουμε την ψύχα σε μεγάλα κομμάτια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και…

Read More