Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο SaladPocket, το κοφτό μακαρονάκι, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά. ανακατεύουμε με τη σαλάτα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

Read More

10΄ Airfryer Trata Tuna Melt

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο όπως είναι με το λάδι του, τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Μοιράζουμε την τονοσαλάτα, ψήνουμε στους 180°C για έξι λεπτά και σερβίρουμε.

Read More

Καπνιστή και πικάντικη σάλτσα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, το ηλιέλαιο, τον γλυκάνισο, την κανέλα, τη δάφνη και αφήνουμε μέχρι να φθάσει τους 105ºC. Σε ένα δεύτερο σκεύος που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες βάζουμε το σουσάμι, το μπούκοβο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν το…

Read More

Τσαλακωτή πίτα με τονοσαλάτα με καλαμπόκι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες, το γιαούρτι, τις πιπεριές, τις ελιές, τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί για την πίτα. Περνάμε με λίγο λάδι, πιάνουμε το πρώτο φύλλο, διπλώνουμε σε πλισέ και μεταφέρουμε στο ταψί που χρησιμοποιούμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να…

Read More

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και κρέμα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι και αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Περνάμε τα κολοκυθάκια απ’ το μούλτι ή…

Read More

Mπρουσκέτες τυρί κρέμα και σολομό

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την κρεμμυδόσουπα. Ετοιμάζουμε το ψωμί. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το φρυγανίζουμε (σ΄ ένα τηγάνι, στον φούρνο ή στη φρυγανιέρα). Βάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί στον πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε την κρέμα τυριού. Στις μισές φέτες βάζουμε τον σολομό σε νερό και στις υπόλοιπες τον καπνιστό σολομό….

Read More

Σαλάτα οσπρίων με σολομό

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις δύο συσκευασίες σαλάτα με λαχανικά, φασόλια και σολομό, τα ρεβίθια, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, τα μυρωδικά και τις πίκλες κρεμμυδιού και  προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα (που ετοιμάσαμε)…

Read More

Αβγά scrambled με αβοκάντο και σολομό

Ξεκινάμε με τα συνοδευτικά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Θα δουλέψουμε τα αβγά με μία σπάτουλα…

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι,…

Read More

Crunchy Tuna Wrap

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα  τορτίγια chips και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη μεγάλη τορτίγια, βάζουμε το 1/4 τις γέμισης που ετοιμάσαμε, λίγη μοτσαρέλα τριμμένη, την μικρή τορτίγια και κλείνουμε διπλώνοντας ότι περισσεύει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν. Ψήνουμε για 5 λεπτά σε τηγάνι (χωρίς…

Read More

Χούμους από ρεβίθια και τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό

Βάζουμε στο μούλτι το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο και αλέθουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αλάτι και αλέθουμε, Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό και σερβίρουμε.

Read More

Μεσογειακή σαλάτα με τονοσαλάτα SaladPocket με ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την Τονοσαλάτα Salad Pocket με ρεβίθια και βασιλικό. Σε ένα σέικερ (ή βαζάκι που κλείνει καλά)  βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, τις ελιές, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τις πίτες και σερβίρουμε.

Read More