Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε…

Read More

Ηigh protein σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και τόνο (για air fryer)

Προθερμαίνουμε το air fryer. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Σε ένα βάζο βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το μέλι, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, τις δύο…

Read More

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα…

Read More

Καπνιστή ταραμοσαλάτα με τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με κρύο νερό. Το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πετσέτα. Βάζουμε τον ταραμά στο μούλτι και το κρεμμύδι και αλέθουμε καλά.Προσθέτουμε…

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο SaladPocket, το κοφτό μακαρονάκι, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά. ανακατεύουμε με τη σαλάτα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

Read More

10΄ Airfryer Trata Tuna Melt

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο όπως είναι με το λάδι του, τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Μοιράζουμε την τονοσαλάτα, ψήνουμε στους 180°C για έξι λεπτά και σερβίρουμε.

Read More

Καπνιστή και πικάντικη σάλτσα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι του τόνου, το ηλιέλαιο, τον γλυκάνισο, την κανέλα, τη δάφνη και αφήνουμε μέχρι να φθάσει τους 105ºC. Σε ένα δεύτερο σκεύος που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες βάζουμε το σουσάμι, το μπούκοβο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν το…

Read More

Τσαλακωτή πίτα με τονοσαλάτα με καλαμπόκι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες, το γιαούρτι, τις πιπεριές, τις ελιές, τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί για την πίτα. Περνάμε με λίγο λάδι, πιάνουμε το πρώτο φύλλο, διπλώνουμε σε πλισέ και μεταφέρουμε στο ταψί που χρησιμοποιούμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να…

Read More

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και κρέμα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι και αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Περνάμε τα κολοκυθάκια απ’ το μούλτι ή…

Read More

Mπρουσκέτες τυρί κρέμα και σολομό

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την κρεμμυδόσουπα. Ετοιμάζουμε το ψωμί. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το φρυγανίζουμε (σ΄ ένα τηγάνι, στον φούρνο ή στη φρυγανιέρα). Βάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί στον πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε την κρέμα τυριού. Στις μισές φέτες βάζουμε τον σολομό σε νερό και στις υπόλοιπες τον καπνιστό σολομό….

Read More

Σαλάτα οσπρίων με σολομό

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις δύο συσκευασίες σαλάτα με λαχανικά, φασόλια και σολομό, τα ρεβίθια, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, τα μυρωδικά και τις πίκλες κρεμμυδιού και  προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα (που ετοιμάσαμε)…

Read More

Αβγά scrambled με αβοκάντο και σολομό

Ξεκινάμε με τα συνοδευτικά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Θα δουλέψουμε τα αβγά με μία σπάτουλα…

Read More