Αβγά scrambled με αβοκάντο και σολομό

Ξεκινάμε με τα συνοδευτικά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Θα δουλέψουμε τα αβγά με μία σπάτουλα…

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι,…

Read More

Φακές με κάρι και τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τζίντζερ, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα κάρι και αφήνουμε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, φακές και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Το βάζουμε…

Read More

Ζυμαρικά στον φούρνο με καπνιστή μελιτζάνα και σολομό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος 20×30 για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον  πουρέ μελιτζάνας, το τυρί κρέμα, τη μισή μοτσαρέλα, τα βρασμένα ζυμαρικά, τον σολομό, και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για για 10 λεπτά, στους 220ºC μέχρι να σχηματιστεί μία ωραία κρούστα.

Read More

Σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο σε νερό Trata

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.

Read More

Χοντρό μακαρόνι με καραμελωμένα κρεμμύδια, κόκκινο κρασί και τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα με καπάκι βάζουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 40 περίπου λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό να μην ανοίγουμε το καπάκι στο…

Read More

Πλιγούρι με σολομό, φασόλια και λαχανικά

Βράζουμε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό για 10’ ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι (που ετοιμάσαμε), τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και την σαλάτα SaladPocket Trata με λαχανικά, φασόλια και σολομό. Ανακατεύουμε καλά…

Read More

Σουτζουκάκια τόνου κοκκινιστά

Ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια. Μουσκεύουμε και στραγγίζουμε καλά το ψωμί. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, τις τονοσαλάτες Salad Pocket με φακές και κινόα, το κύμινο, τα αβγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Παράλληλα, ετοιμάζομε τη σάλτσα. Σε μία…

Read More

Κριθαράκι στον φούρνο με τόνο καπνιστό πικάντικο και σάλτσα ψητών λαχανικών

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) σε ένα ταψάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 250°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν…

Read More

Πιπεριές γεμιστές με τονοσαλάτα με καλαμπόκι

Σε ένα μπολ βάζουμε την τονοσαλάτα με καλαμπόκι, το ρύζι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αλατίζουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 25 περίπου λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να ψηθούν. Σερβίρουμε με μυρωδικά.

Read More

Σαλάτα με κολοκυθάκι και τονοσαλάτα με φακές και κινόα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Με το ειδικό εργαλείο κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά, την Tονοσαλάτα Salad Pocket με φακές και κινόα, προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Read More

Πένες από χαρούπι με σάλτσα από ψητά καρότα και σολομό

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο,  το ελαιόλαδο, αλάτι και αφήνουμε σε μέτρια έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αλέθουμε, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα…

Read More