Φάβα με μοσχοχτάποδο σε πικάντικη σάλτσα

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα σε τρεχούμενο νερό. Θα πρέπει το νερό να τρέχει διαυγές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει. Τότε στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το νερό. Λογικά θα μας έχει μείνει μια περίπου…

Read More

Πατατοσαλάτα με μοσχοχτάποδο

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο για περίπου 30΄. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1΄ κι αμέσως μετά τραβάμε τις ξεφλουδίζουμε εύκολα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, τα τοματίνια τσέρι…

Read More

Κριθαράκι με χταπόδι πικάντικο

Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ζεστό καθώς μαγειρεύουμε. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 3΄να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με…

Read More

Ριζότο με μοσχοχτάποδο

Διατηρούμε το ζωμό ή το νερό ζεστό. Διαλέγουμε μία πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και όταν λιώσουν προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Αλατίζουμε και αφήνουμε με το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 5΄μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με το ρύζι. Το αφήνουμε να πάρει ένα ελαφρύ…

Read More