Συνταγές

Φάβα με μοσχοχτάποδο σε πικάντικη σάλτσα

Χρόνος

45’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες μοσχοχτάποδο πικάντικο TRATA
  • 250 γρ. φάβα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Άνηθος
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού

Μέθοδος

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα σε τρεχούμενο νερό. Θα πρέπει το νερό να τρέχει διαυγές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει. Τότε στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το νερό. Λογικά θα μας έχει μείνει μια περίπου κούπα. Αλατίζουμε τη φάβα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν η φάβα κρυώσει, την περνάμε από το μούλτι σε πουρέ. Μπορούμε να την αλέσουμε καλά, να γίνει βελούδινη ή να αφήσουμε κάποια κομμάτια μέσα. Μοιράζουμε την φάβα στα πιάτα. Προσθέτουμε το μοσχοχτάποδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.