Συνταγές

Ζυμαρικά με πράσο και τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

45’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200*C. Βάζουμε τα πράσα σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Όταν τα πράσα είναι έτοιμα προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον τόνο και ψήνουμε για πέντε ακόμη λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή