TUNA MAC & CHEESE ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 45’
Plates Icon 6
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

1 συσκευασία μακαρόνι κοφτό ή άλλα μικρά ζυμαρικά (500γρ.)

50γρ. βούτυρο

50γρ. αλεύρι

700γρ. γάλα

200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο κατσαρόλες, μια για τα ζυμαρικά και μια για την κρέμα τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, σε μία δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζουμε την κρέμα τόνου. Βάζουμε το λαδάκι του τόνου που κρατήσαμε, το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε μία κούπα από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τον τόνο, τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψύνουμε για 20 περίπου ελεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρούστα.