Συνταγές

ΤΡΑΓΑΝΑ ΘΡΑΨΑΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία θράψαλα Trata on Ice
  • 200 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 5 γρ. σκόρδο σκόνη
  • Λίγη καυτερή πάπρικα
  • Ξερός δυόσμος για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Στο μούλτι αλέθουμε το παντζάρι, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σκόρδο και την πάπρικα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με τα γούστα μας αν χρειάζεται.Τηγανίζουμε τα θράψαλα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με την κρέμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με ξερό δυόσμο.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή