ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τονοσαλάτα με τόνο καπνιστό και φακές TRATA

200γρ. ρύζι μπασμάτι

270γρ. νερό

100γρ. καπλαμπόκι

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Φρέσκα μυρωδικά

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γ. κίτρινο κάρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε για μισή ώρα με κρύο νερό (να το σκεπάζει). Στην συνέχεια το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό (τα 270γρ.), φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να σιγοβράζει σκεπασμένο με το καπάκι για 12 λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει κλείνουμε το μάτι, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια καθαρή πετσέρα και αφήνουμε για 10 ακόμη λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο ανακατεύουμε με τις τονοσαλάτες, το κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.