ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ, ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

500 γρ. ταλιατέλες

300 γρ. ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. κάπαρη

100 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το λάδι του τόνου, το σκόρδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι για περίπου 15′ λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Τα ντοματίνια θα πρέπει να μαλακώσουν και η φλούδα τους να καεί ελαφρά. Προσθέτουμε την κάπαρη, την ντομάτα στον τρίφτη και μαγειρεύουμε για 10′ ακόμη λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά. Παράλληλα, βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε με μία λαβίδα στο τηγάνι με τα ψητά ντοματίνια. Ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να “δέσει” και να μην έχει υγρά. 

Σερβίρουμε με τον τόνο καπνιστό TRATA στην κορυφή.