Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ BACON

Χρόνος

20’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες σαρδέλες φιλέτο Trata on Ice (400 γρ.)
  • 300 γρ. bacon σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. κόκκινο λάχανο λεπτοκομμένο
  • Άνηθος
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε το bacon σε κομμάτια 8 εκ. περίπου. Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα για να τυλίξουμε κάθε σαρδέλα μία φορά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Τυλίγουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για να τις ψήσουμε. Ψήνουμε για 15΄, μέχρι το bacon να γίνει τραγανό. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε με το κόκκινο λάχανο. Σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές με λίγη σαλάτα στο πλάι και χυμό λεμονιού.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή