Συνταγές

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικό ολικής άλεσης κοφτό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 1 ματσάκι ρόκα (100γρ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα ρόκας
  • Χυμός λεμονιού

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο. Περνάμε τα αμύγδαλα από ζεστό τηγάνι, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να αρχίσουν να μυρίζουν. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα και την περνάμε απο το μούλτι με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.

Θα σερβίρουμε σε τέσσερα βάζα των 750ml. Μοιράζουμε τη σάλτσα πέστο στα βάζα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα αμύγδαλα. Τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού και φρέσκια ρόκα. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή