Συνταγές

ΨΗΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Χρόνος

25’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 30 γρ. Eλαιόλαδο
  • 1 Λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 1 Λεμόνι σε φέτες
  • 10 γρ. Ρίγανη ξερή
  • 2 Σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα πράσινης σαλάτας

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τις σαρδέλες να στεγνώσουν καλά. Όσο πιο στεγνές είναι τόσο πιο τραγανές θα γίνουν. Σε ένα μπολ Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το σκόρδο. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις σαρδέλες και ανάμεσα τους βάζουμε τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα σαλάτας.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή