Συνταγές

Ντοματοσαλάτα με τόνο σε ελαιόλαδο

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος σε ελαιόλαδο TRATA 
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αγγουράκι
  • 20 ντοματίνια
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 10 ελιές
  • 1 κούπα φύτρες

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο σε ελαιόλαδο TRATA και κρατάμε το λάδι του. Βάζουμε το λάδι του τόνου σε ένα βαζάκι, προσθέτουμε το ξύδι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Πλένουμε το αγγουράκι και το κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ελιές, τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φύτρες, τον τόνο σε ελαιόλαδο TRATA και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή