Συνταγές

Μπρουσκέτες με ντοματίνια και τόνο σε ελαιόλαδο

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος σε ελαιόλαδο TRATA 
  • 1 χωριάτικη μπαγκέτα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • Θυμάρι
  • Φύλλα ρόκας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του, το οποίο και θα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα της σαλάτας. Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες και τις φρυγανίζουμε στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ. Όταν ψηθούν τις τρίβουμε με το σκόρδο. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το ξύδι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ρόκα, τον τόνο σε ελαιόλαδο TRATA, μοιράζουμε στις φρυγανισμένες φέτες και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή