ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 15’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 πακέτο σπαγγέτι (500γρ.)

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα

50γρ. λευκό κρασί

Αλάτι

Για το σερβίρισμα

100γρ. κρουτόν

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι του τόνου, τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη μουστάρδα και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι ο τόνος να πάρει χρώμα. Θέλουμε σε κάποια σημεία να καραμελώσει. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με την κουτάλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Θα πρέπει να μην έχουν μείνει καθόλου υγρά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα με τα κρουτόν στην κορυφή.