Συνταγές

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκ. (διπλέτα) ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA (320 γρ.)
  • 500γρ. μαυρομάτικα ή κόκκινα φασόλια
  • ½ αγγούρι κομμένο σε κορδέλες
  • 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας κολοκυθόσπορους
  • 150 ml λευκό κρασί
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι

Μέθοδος

Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το φινόκιο, τον μάραθο και ανακατεύουμε. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά. Σπάμε τον ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε με προσοχή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με αγγούρι (κορδέλες). Πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορους, ροζ πιπέρι και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή