Συνταγές

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τομάτα τριμμένη
  • 10 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 δαφνόφυλλο

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι του τόνου, το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 10΄ μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο. Μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τη τομάτα, το δαφνόφυλλο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά.

Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί, συμπληρώνουμε με το ζεστό ζωμό και ψήνουμε για 25΄, μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά. Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με τον καπνιστό πικάντικο τόνο στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή